(Drop us
a line)

Kabas

Verpakkingsvrije branding

Kabas Verpakkingsvrij winkelen Mechelen Poster

Kabas is als verpakkingsvrije winkel ondertussen een vaste waarde in Mechelen en mocht onlangs 3 kaarsjes uitblazen. Eigenaars Anneleen en Peter bieden kwaliteitsvoeding en onderhoudsproducten aan: lokaal geteeld, biologisch, maar vooral: zonder verpakking. Een absolute aanrader, maar vergeet je potjes niet!

Niet alleen voor nature warriors

Anneleen en Peter kwamen al snel met hun idee langs, en daar houden we van. Hun briefing? Een visuele stijl ontwikkelen die genoeg refereert naar de oude kruidenierswinkel, maar toch met beide voeten in 2020 staat. Want Kabas wil een publiek bereiken dat breder is dan de doorwinterde nature warrior. Met een laptop op ecostand en een stevige voorraad quinoa (kien-waa) sloten we ons op en even later kwamen we terug met een sprekende merkidentiteit.

“We zochten een bureau dat geloofde in ons project, en dat ons idee kon vertalen naar een esthetisch geheel. Kolos was meteen enthousiast en zocht actief mee naar een oplossing voor elke vraag ”

Anneleen, Kabas
Kabas Verpakkingsvrij winkelen Mechelen Etiket

Excel, redder in nood

In een verpakkingsvrije winkel zijn duidelijke etiketten eens zo belangrijk. Geen lachertje, want Kabas biedt honderden producten aan en die moeten allemaal een functionele en esthetische sticker hebben met de juiste informatie: prijs, variant, allergenen … We koppelden design en data aan elkaar en in een mum van tijd rolde er een karrenvracht aan etiketten uit de printer. (Nooit gedacht dat je met Excel ook zinvolle dingen kon.) Ook in het huisstijlpakket: infoborden, aankleding van het interieur, tote bags, cadeaubonnen, postkaarten, flyers, posters, kasticketjes en de Kabasfiets waarvoor illustratrice Tessa Schoon prachtig werk leverde.

Kabas Verpakkingsvrij winkelen Mechelen Naamkaartje

Een organische identiteit

De natuur speelt vanzelfsprekend een grote rol in de merkidentiteit. Het organische naamlogo met natuurlijke vormen is tegelijk speels en leesbaar. De groene kleur, die ondertussen synoniem staat voor Kabas, combineert wonderwel met het hout en de stenen materialen van de winkel, die ontworpen werd door Anneleen en Peter zelf.

Meer weten

Kabas Verpakkingsvrij winkelen Mechelen

We vertellen je graag meer over dit project. Contacteer ons!

+32 467 09 28 77
infobalie@kantoorkolos.be

Zoek je een specifieke collega?
Dit is ons team.

Meer werk

Thomas More #blokt

Old school is the new school

Bij de een is het al wat langer geleden dan bij de ander, maar bijna heel team Kolos zette zijn eerste creatieve stappen op Thomas More. We waren dus thrilled toen de fijnste hogeschool kwam aankloppen met een briefing om studenten aan te moedigen tijdens de moeilijkste periode van het jaar.

(Volledig project)

Nectarist Mechelen Verpakking

Nectarist

Saving bees, supporting beekeepers

Onder de naam Pro-Polis had Mechels stadsimker Johan De Vleeshouwer al naam gemaakt in de Dijlestad, maar zijn ambities reiken verder dan de stadsring. Zijn doel: dé referentie voor imkermaterialen worden in België. Daar horen een nieuwe identiteit én een nieuwe naam bij.

(Volledig project)