(Drop us
a line)

Kabas

Verpakkingsvrije branding

Kabas Verpakkingsvrij winkelen Mechelen Poster

Kabas is als verpakkingsvrije winkel ondertussen een vaste waarde in Mechelen en mocht onlangs 3 kaarsjes uitblazen. Eigenaars Anneleen en Peter bieden kwaliteitsvoeding en onderhoudsproducten aan: lokaal geteeld, biologisch, maar vooral: zonder verpakking. Een absolute aanrader, maar vergeet je potjes niet!

Niet alleen voor nature warriors

Anneleen en Peter kwamen al snel met hun idee langs, en daar houden we van. Hun briefing? Een visuele stijl ontwikkelen die genoeg refereert naar de oude kruidenierswinkel, maar toch met beide voeten in 2020 staat. Want Kabas wil een publiek bereiken dat breder is dan de doorwinterde nature warrior. Met een laptop op ecostand en een stevige voorraad quinoa (kien-waa) sloten we ons op en even later kwamen we terug met een sprekende merkidentiteit.

“We zochten een bureau dat geloofde in ons project, en dat ons idee kon vertalen naar een esthetisch geheel. Kolos was meteen enthousiast en zocht actief mee naar een oplossing voor elke vraag ”

Anneleen, Kabas
Kabas Verpakkingsvrij winkelen Mechelen Etiket

Excel, redder in nood

In een verpakkingsvrije winkel zijn duidelijke etiketten eens zo belangrijk. Geen lachertje, want Kabas biedt honderden producten aan en die moeten allemaal een functionele en esthetische sticker hebben met de juiste informatie: prijs, variant, allergenen … We koppelden design en data aan elkaar en in een mum van tijd rolde er een karrenvracht aan etiketten uit de printer. (Nooit gedacht dat je met Excel ook zinvolle dingen kon.) Ook in het huisstijlpakket: infoborden, aankleding van het interieur, tote bags, cadeaubonnen, postkaarten, flyers, posters, kasticketjes en de Kabasfiets waarvoor illustratrice Tessa Schoon prachtig werk leverde.

Kabas Verpakkingsvrij winkelen Mechelen Naamkaartje

Een organische identiteit

De natuur speelt vanzelfsprekend een grote rol in de merkidentiteit. Het organische naamlogo met natuurlijke vormen is tegelijk speels en leesbaar. De groene kleur, die ondertussen synoniem staat voor Kabas, combineert wonderwel met het hout en de stenen materialen van de winkel, die ontworpen werd door Anneleen en Peter zelf.

Meer weten

Kabas Verpakkingsvrij winkelen Mechelen

We vertellen je graag meer over dit project. Contacteer ons!

+32 467 09 28 77
infobalie@kantoorkolos.be

Zoek je een specifieke collega?
Dit is ons team.

Meer werk

Taste M Mechelen Logo

Taste M

The Chick, The Cellar & The Chapel

In Taste-M, een monumentaal en prachtig gerenoveerd pand op het Mechelse Sint-Romboutskerkhof, vind je drie zaken onder één dak: een wijn- en kaasbar (The Cellar), een restaurant met vleugels (The Chick) en een eventlocatie (The Chapel). Onze uitdaging? Drie merken vormgeven die perfect bij elkaar passen, maar ook op zichzelf kunnen staan.

(Volledig project)

Van Poppel

200 jaar bouwervaring

Van Poppel is een bouwbedrijf dat al meer dan 200 jaar meedraait in Mechelen en omstreken. CEO Bob Van Poppel en zijn team nemen zowel particuliere als openbare projecten aan, houden zich bezig met hout en interieur en ontwikkelen woonprojecten in eigen beheer. Een huisstijl bouwen, dat is een ander paar mouwen, dus deden ze daarvoor beroep op Kolos.

(Volledig project)