(Drop us
a line)

Fiera

Internationaal restaurant in de Handelsbeurs

Fiera Antwerpen Voordeur

In februari 2020 opende Fiera in de Antwerpse Schippersbeurs. In de zijbeuk van de monumentale en prachtig gerenoveerde Handelsbeurs huist het restaurant met wereldse invloeden dat prat gaat op een eerlijke keuken met topproducten.

Elegant, smakelijk en grandioos

Dankzij zijn feeërieke locatie, smaakvolle productkeuken en gastvrije aanpak is Fiera uniek in zijn soort. Zes maanden lang puurden we samen met J&M Catering (bezielers van het project) en Tom Sas (hospitality manager) elk detail uit. Of het nu het logo of de ledersoort van de menukaarten was, alles werd afgemeten aan de kwaliteitseisen van het hele team.

“Zoveel oog voor detail, dat is ongezien. Een hele eer om als bureau mee te bouwen aan zo’n fantastisch project. ”

Kolos

Een prachtig stukje geschiedenis

Een horecazaak in zo’n prachtig, monumentaal pand vraagt de nodige grandeur in zijn identiteit. Het rijke verleden van Handels- en Schippersbeurs was gelukkig een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het logo van Fiera werd ontwikkeld met de rozetten uit het oude houtsnijwerk in het achterhoofd. Daarnaast verwijst het naar de stempels die vroeger op de verschillende vrachtbrieven werden gezet. Het groen en het messing van de brand identity liggen helemaal in lijn met het prachtige interieur van de hand van Catherine Verbraeken.

Fiera Antwerpen Menukaart

Tasteful encounters

Dat de branding van een horecazaak gelijkstaat aan extreem veel uitwerkingen, wisten we al van bij De Vleeshalle, Taste M en Coffice. Van de wervingscampagne voor personeel, de presentatie van de rekening, gevelplaat over boterpapier tot de wc-iconen: we mochten ze allemaal ontwerpen. Bij de zoektocht naar de perfecte menukaart passeerde elk materiaal de revue. Uiteindelijk is er gekozen voor de prachtige zwarte leren mappen van een ambachtelijke leerbewerker, met diepdruk van het logo. Ook het ontwerp van de website en de copywriting namen we voor onze rekening. De baseline ‘tasteful encounters’ vat samen waar Fiera in de Handelsbeurs voor staat: een smaakvol kader waar mensen en producten samenkomen.

Meer weten

Fiera Antwerpen Restaurant Logo

We vertellen je graag meer over dit project. Contacteer ons!

+32 467 09 28 77
infobalie@kantoorkolos.be

Zoek je een specifieke collega?
Dit is ons team.

Meer werk

Ray

In-store UV-clean

Veilig, efficiënt en nooit ziek. Meet Ray: geesteskind van interieurbouwer Tailormate en dé troef van elke winkel of kantoor. Hij houdt van mensen en niet van virussen, is verkrijgbaar in twee groottes en vier afwerkingen en in amper twee minuten ontdoet hij materialen van ongewenste microgasten dankzij zijn arsenaal aan UV-C-lampen.

(Volledig project)

My Life My Belgium Posters

My Life My Belgium

Sterke verhalen van Belgen in de USA

My Life My Belgium bundelt sterke verhalen van Belgen die minstens één ding gemeen hebben: ze konden allemaal met hulp van de Amerikaanse Ambassade naar de VS om er deel te nemen aan opleidingen, workshops of congressen. Met dit project wil de ambassade de verschillende uitwisselingsprogramma’s op een inhoudelijke en boeiende manier in de kijker zetten.

(Volledig project)