(Drop us
a line)

Coffice

One stop (coffee)shop

Coffice is de combinatie van een koffiebar met ontbijt- en lunchmogelijkheden én een ondernemerscentrum, in hartje Mechelen. Coffice is er voor je dagelijkse portie cafeïne, voor een productieve meeting, voor een dag werken met zicht op de Sint-Romboutstoren én voor de Maneblusser achteraf.

Coffice Mechelen Menukaart

Like the way you work it

Coworken heeft de laatste jaren stevig aan populariteit gewonnen. Coffice maakt het verschil door een one stop shop aan te bieden, waar je zowel kan eten als meeten, werken en ’s avonds afterworken. Kolos bepaalde samen met interieurbureau AnA de identiteit van deze koffiebar meets ondernemerscentrum, herwerkte het al bestaande logo én ontwierp een efficiënte huisstijl.

“We wilden van Coffice het ondernermerscentrum maken waar we zelf graag zouden zitten: efficiënt en mooi vormgegeven, met een constante stroom aan koffie, lekker eten én inspiratie. ”

Kolos
Coffice Mechelen Cadeaubon

Polyvalente huisstijl

De basis van het logo lag er dus al: een naamlogo met een kwinkslag naar een koffietas. Het was aan ons om er een huisstijl rond te bouwen die werkt op een pak dragers: van de menukaarten over infobundels voor coworkers tot de signage in het gebouw. De branding bestaat uit duidelijke, leesbare vormen gebaseerd op het bestaande logo. Bordeaux is de hoofdkleur van het interieur, deze lijn trokken we door en we voegden er nog enkele frisse toetsen aan toe.

80's comeback

Bij de verdere afwerking van de huisstijl baseerden we ons op stationary van de jaren ’80, zoals kartonnen fardes en kaften met tabbladen. We trokken de ‘CO’ uit het logo en maakten er een visueel element van dat we overal laten terugkomen. Die lettercombinatie komt ook terug in de baseline van Coffice: coffee, cowork, connect. Zo verbinden we de bar met de coworkspace. Koffie, lekker eten én inspiratie: that’s the way we roll.

Meer weten

We vertellen je graag meer over dit project. Contacteer ons!

+32 467 09 28 77
infobalie@kantoorkolos.be

Zoek je een specifieke collega?
Dit is ons team.

Meer werk

Van Poppel

200 jaar bouwervaring

Van Poppel is een bouwbedrijf dat al meer dan 200 jaar meedraait in Mechelen en omstreken. CEO Bob Van Poppel en zijn team nemen zowel particuliere als openbare projecten aan, houden zich bezig met hout en interieur en ontwikkelen woonprojecten in eigen beheer. Een huisstijl bouwen, dat is een ander paar mouwen, dus deden ze daarvoor beroep op Kolos.

(Volledig project)

Taste M Mechelen Logo

Taste M

The Chick, The Cellar & The Chapel

In Taste-M, een monumentaal en prachtig gerenoveerd pand op het Mechelse Sint-Romboutskerkhof, vind je drie zaken onder één dak: een wijn- en kaasbar (The Cellar), een restaurant met vleugels (The Chick) en een eventlocatie (The Chapel). Onze uitdaging? Drie merken vormgeven die perfect bij elkaar passen, maar ook op zichzelf kunnen staan.

(Volledig project)