(Drop us
a line)

Coffice

One stop (coffee)shop

Coffice is de combinatie van een koffiebar met ontbijt- en lunchmogelijkheden én een ondernemerscentrum, in hartje Mechelen. Coffice is er voor je dagelijkse portie cafeïne, voor een productieve meeting, voor een dag werken met zicht op de Sint-Romboutstoren én voor de Maneblusser achteraf.

Coffice Mechelen Menukaart

Like the way you work it

Coworken heeft de laatste jaren stevig aan populariteit gewonnen. Coffice maakt het verschil door een one stop shop aan te bieden, waar je zowel kan eten als meeten, werken en ’s avonds afterworken. Kolos bepaalde samen met interieurbureau AnA de identiteit van deze koffiebar meets ondernemerscentrum, herwerkte het al bestaande logo én ontwierp een efficiënte huisstijl.

“We wilden van Coffice het ondernermerscentrum maken waar we zelf graag zouden zitten: efficiënt en mooi vormgegeven, met een constante stroom aan koffie, lekker eten én inspiratie. ”

Kolos
Coffice Mechelen Cadeaubon

Polyvalente huisstijl

De basis van het logo lag er dus al: een naamlogo met een kwinkslag naar een koffietas. Het was aan ons om er een huisstijl rond te bouwen die werkt op een pak dragers: van de menukaarten over infobundels voor coworkers tot de signage in het gebouw. De branding bestaat uit duidelijke, leesbare vormen gebaseerd op het bestaande logo. Bordeaux is de hoofdkleur van het interieur, deze lijn trokken we door en we voegden er nog enkele frisse toetsen aan toe.

80's comeback

Bij de verdere afwerking van de huisstijl baseerden we ons op stationary van de jaren ’80, zoals kartonnen fardes en kaften met tabbladen. We trokken de ‘CO’ uit het logo en maakten er een visueel element van dat we overal laten terugkomen. Die lettercombinatie komt ook terug in de baseline van Coffice: coffee, cowork, connect. Zo verbinden we de bar met de coworkspace. Koffie, lekker eten én inspiratie: that’s the way we roll.

Meer weten

We vertellen je graag meer over dit project. Contacteer ons!

+32 467 09 28 77
infobalie@kantoorkolos.be

Zoek je een specifieke collega?
Dit is ons team.

Meer werk

My Life My Belgium Posters

My Life My Belgium

Sterke verhalen van Belgen in de USA

My Life My Belgium bundelt sterke verhalen van Belgen die minstens één ding gemeen hebben: ze konden allemaal met hulp van de Amerikaanse Ambassade naar de VS om er deel te nemen aan opleidingen, workshops of congressen. Met dit project wil de ambassade de verschillende uitwisselingsprogramma’s op een inhoudelijke en boeiende manier in de kijker zetten.

(Volledig project)

Okappi

Straffe app- en sitebouwers

Okappi bouwt mooie en kwalitatieve websites, (web)apps en bestaat daarnaast ook nog eens uit de vrolijkste peren uit de IT-wereld. De vraag om hun joie de travailler om te zetten in een visuele identiteit was voor Kolos de perfecte briefing.

(Volledig project)